Заповядайте на 27.09.2020 г. от 11:00 ч. на Лятна сцена в „Борисова градина“

ДНЕВНА ПРОГРАМА: 11:00 – 20:30 ч.
– Щанд с ведическа вегетарианска кухня;
– Щанд с книги за духовно и личностно развитие;
– Безплатни Йога курсове, вкл. Йога за деца;
– Фестивални сувенири и съвременно изкуство;
– Детски кът;
– Графити изкуство наживо (Насимо)
– Астрология.
ТРАДИЦИОННО ШЕСТВИЕ: 15:30 – 18:30 ч.
Сърцето на фестивала е пъстрото шествие с колесницата на Бог Джаганнатха, представляваща “храм на колела”. В съпровода на музика, възпяване на мантри и много танци, красивият парад ще озари съботния следобяд, тръгвайки от китните алеи на Борисова градина и минавайки през основните пешеходни зони на града, включително ул. “Граф Игнатиев” и бул. “Витоша”.
СЦЕНИЧНА ПРОГРАМА: 18:30 – 20:30 ч.
Вечерта ще завърши с артистична сценична програма, която ще събере изпълнители на традиционни и модерни изкуства, носещи духа на Индия:
– Киртан концерт (Киртан Раса);
– Философия;
– Класически индийски танц (Училище за индийски танци Кая);
– Йога демонстрация (Таруна: Тодор Тодоров);
– Мантра рок (Враджа Кришна);
– Огнено шоу.

“Ратха Ятра” или „Фестивалът на колесниците“, е един от най-старите фестивали в света и един от най-големите духовни празници на Индия. Празник-символ на духовното извисяване, любовта, хармонията, радостта и щастието, Фестивалът с многовековна традиция събира всяка година милиони поклонници в град Пури (Индия). Поради общочовешките ценности, които Фестивалът изразява и възможността за мултикултурен диалог, който създава, той се празнува всяка година и в над 100 града на всички континенти в света – Лондон, Париж, Ню Йорк, Мелбърн, Лос Анжелис, Сан Франциско, Монреал, Белфаст, Дърбан, Мексико и др. В деня на Фестивала “Ратха Ятра”, колесница, във формата на величествен храм, разхожда усмихнатия Бог Джаганатха (Господаря на вселената), за да даде благословията си на всеки. Фестивалът „Ратха Ятра“ се провежда в България от 1996 г. Организатор на събитието е Общество за Кришна съзнание – България.